Baci di dama

Wijntip: Vino Chinato, altijd lekker met chocola!

Baci di dama ongeveer 20 stuks.

‘Dames kusjes’ heten natuurlijk zo omdat ze lijken op lippen die elkaar raken in een kus. Dit Piemontese recept stamt uit Tortona. Aanvankelijk met hazelnoten gemaakt die overvloedig groeien in Piemonte, maar in de 19e eeuw aangepast voor het hof met de luxere amandelen. Er zijn verschillende recepten in omloop waar beiden noten gebruikt worden. Ik heb hier amandelmeel met de schil mee vermalen gebruikt. Kies wat je wilt, je kunt zowel amandel als hazelnootmeel bij de supermarkt krijgen.

100 gr amandelmeel (ik heb met schil)

100 gr bloem

85 gr suiker

100 gr boter

50 gram gesmolten pure chocola.

Laat de boter even zacht worden op kamer temperatuur. Meng de bloem, boter een suiker door elkaar. Voeg de boter toe en kneed alles tot een deeg. Draai er bolletjes van van 1,5 cm doorsnee en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. ( je kunt de bakplaat ook met boter invetten en met bloem bestuiven) en druk ze heel lichtjes aan. Bak de koekjes op 180˚ C ongeveer 10 minuten. Als ze lichtbruin zijn, zijn ze klaar. Laat ze afkoelen.

Smelt de chocola au bain-marie en schep op de platte helft van de helft van de koekjes een theelepel chocola. Druk de andere platte helften er voorzichtig op, zodat de chocola er niet uitloopt. Laat ze een tijdje uitharden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *