BAGNETTO VERDE op Crostini

Wijnadvies: Dolcetto d’Alba

Een salsa verde (groene saus) die ook vaak begeleider is van een stuk vlees. Maar bij de borrel ook heerlijk op een crostino! Een soepele Dolcetto d’ Alba past er goed bij. En die kun je ook met de verdere maaltijd vaak makkelijk doordrinken.

25 gram ansjovis uit potje of blikje, zonder de olie.

1 teentje knoflook ( grofgehakt,1 minuut gefruit in een beetje olijfolie)

½ bos platte peterselie

Scheutje witte wijnazijn

Scheut olijfolie

Eventueel wat broodkruim om de smaak wat zachter te maken.
Doe alles in een keukenmachine en mix tot het een glad geheel is. Of maal fijn met de staafmixer. Óf een vijzel mocht er geen machine in huis zijn. Proef en voeg naar smaak wat broodkruim toe en mix dit nog even.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *