Biscotti alle nocciole

Ingerediënten
100 gr gebrande hazelnoten
60 gr rietsuiker
85 gr zachte boter in stukjes
45 ml melk
1 tl vanille extract
220 gr bloem
beetje rietsuiker

Doe de hazelnoten en suiker in de keukenmachine en maal fijn. Of stamp de hazelnoten fijn en meng met de suiker. Voeg de boter toe en mix (of kneed) dit erdoor. Dan de melk en het vanille extract erdoor mengen en tenslotte de bloem. Mix (of kneed) tot een stevig deeg. Maak er een bol van en leg afgedekt een half uurtje in de ijskast. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht 1/2 cm dik uit. Steek/snijd er nu vormpjes uit en druk deze even in de rietsuiker. Heb je geen deegroller? Een wijnfles volstaat. 
Eventueel wat bloem op het deeg strooien om plakken te voorkomen.

Leg de koekjes op een bakplaat en laat ze 20 min. bakken in een voorverwarmde oven van 170°C.

Buon appetito️!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *