Chocolademousse met Sinaasappel

Wijnadvies: Chinato della Tenuta.
Deze kruidige likeurachtige wijn is een geweldig huwelijk met de volle chocoladesmaak van dit gerecht. Sinaasappel is in beide producten terug te vinden.

1 kleine perssinaasappel

2 dl water, schepje suiker.

2 eieren

20 gram suiker

30 gram suiker

1/2 dl water

80 gram boter

140 gram bittere chocolade

Scheutje room

Snijdt 4 plakken van ½  cm dik overdwars van de sinaasappel. Laat dit in een pannetje zachtjes konfijten met het water en een beetje suiker zodat de schil zacht wordt. Eventueel wat water toevoegen. Laat afkoelen in het vocht. Bewaar het vocht!

Klop de eieren met 20 gram suiker tot een mooi stevig, romig schuim.

Oven voorverwarmen op 160ºC.

Los in een pannetje op laag vuur  30 gram suiker op in 1 dl water, voeg de boter toe en laat smelten. Hak/breek intussen de chocola in stukjes en los ook dit in het mengsel op. Goed roeren en let op dat het niet aanbrandt. Laat een beetje afkoelen. Vet 4 souflé-schaaltjes, met een doorsnee van 9 cm in. Haal de sinaasappel uit het vocht en leg in elk schaaltje een plak. Bewaar het vocht!

Schep het chocolademengsel (nog even goed doorgeroerd) luchtig door het eierschuim tot het een egaal beslag is. Giet op de sinaasappel in de schaaltjes en zet ca. 25 minuten in de oven tot de bovenkant mooi opgebold is en gebarsten. Dat het daarna wat inzakt is niet erg. Laat afkoelen, snijd voorzichtig met een mesje het randje los en draai om op een bord zodat de sinaasappel zichtbaar is.

Kook het sinaasappelvocht  met een scheutje room een beetje in, laat afkoelen, dan even goed doorroeren met een garde en giet een beetje over de soufflétjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *