Proeverijen en eten

 

Neem gerust contact op voor vragen of een offerte op maat!

Vinologi komt graag bij je thuis voor een proeverij, diner of hapjes en wijn voor een feest.
Tevens organiseert Vinologi geregeld de (inmiddels befaamde) thuis-proeverijen op basis van inschrijving.
Check de agenda!


Wijnproeverijen op Locatie

Basis Wijnproeverijen inclusief brood en crissini:                                                                                     

  • Proeverij 5 wijnen 17,50 vanaf 8 personen
  • Proeverij 6 wijnen 19,50 vanaf 8 personen
  • Proeverij 7 wijnen 21,50 vanaf 8 personen

Italiaanse kaas en/of vleeswaren 12,50 p.p.extra
Zoals bijvoorbeeld Tomino, Tallegio, Gorgonzola, Parmigiano, Lardo, Salame crudo, Prosciutto crudo.

Wijn spijs-proeverij:

Bijpassende Piemontese hapjes v.a. 18,50 p.p. extra (afhankelijk van het aantal wijnen oplopend tot 20,50 p.p./ 22,50 p.p.).
De hapjes worden zorgvuldig afgestemd op elke wijn.
Bijvoorbeeld:

  • Peperoni con salsa di tonno
  • Tomino marinato
  • Gevulde truffeleieren
  • Bagnetto.

Diner en wijn

De liefdevolle eetcultuur van Piemonte, bakermat van de ‘slowfoodbeweging’.

De eetcultuur in Piemonte kun je een robuuste doch geraffineerde keuken noemen. Bekend om onder andere zijn rijstbouw op de Povlakte (risotto, rode- en zwarte rijst), Gorgonzola uit Novara, de chocolade uit Turijn en natuurlijk de alom bekende truffels en hazelnoten, zijn typische producten uit deze streek.

Zoals in heel Italië, neemt eten in Piemonte een belangrijke plaats in in het dagelijks leven. Er wordt zeer serieus mee omgegaan. En, eerlijk waar, er wordt écht heel vaak en láng over eten gepraat!
Een recept beschrijven duurt in de regel ook veel langer dan in Nederland: Er wordt precies uitgelegd hoe groot het knoflookteentje moet zijn en de stukjes gesneden groenten, inclusief maataanduiding in centimeters en met duim en wijsvinger. Vervolgens wordt de snijbeweging voorgedaan in beweging en geluid.
Ik heb er vaak met verbazing en veel plezier naar zitten luisteren. Een gerecht wordt vanzelf speciaal, hoe simpel het ook is.

De door Carlo Petrini opgezette, en inmiddels wereldwijd bekende, ‘Slowfood’ beweging heeft zijn wortels in Piemonte, waar de Universiteit van Gastronomische wetenschappen gevestigd is. Een beweging die pleit voor kwaliteit van eten, kleine bedrijven met oog voor kwaliteit en milieu. Eten met liefde bereid en de aandacht en tijd om het tot ons te nemen.

Een Vinologi diner bestaat uit seizoensgebonden gerechten uit de Piemontese keuken. Een diner met 3, 4 of 5 gangen.
Uiteraard kunnen wij hier fantastische wijnen bij serveren!

Enkele voorbeelden:

  • Gemarineerde tomino (verse kaas)
  • Gegrilde paprika met salsa tonnata
  • Zwarte rijst met pompoen en taleggio
  • Brasato al nebbiolo
  • Bonet (chocoladepudding)
  • Bruschette met tomaten en paprika
  • Vitello tonnato
  • Risotto met courgette
  • Bagna cauda (warme ansjovis/knoflookolie dip met groenten)
  • Hazelnoottaart

De kosten voor een diner zijn in overleg.


Wijn en Poëzie

Beschrijf wijn eens anders….

Experimenteer eens met gedachten, beelden, associaties en sluit af met een samen gemaakt gedicht. Er worden gedichten voorgedragen over wijn en er wordt verteld over de wijn en het gebied, wat als inspiratie kan dienen in de beschrijvingen.

Perfect voor teambuilding, vriend(inn)enuitjes.

Prijs op aanvraag.


Borrelhapjes en Wijn

Geef je een feest? Vinologi verzorgt graag de hapjes!

Exclusieve Piemontese hapjes of, in overleg, een iets breder assortiment.
Als tijdens het feest ook de Vinologiwijnen worden geschonken krijg je 5% korting op de wijn (vanaf minimale afname van 2 dozen).

  • Risottoballetjes met truffelmayonaise
  • Carpaccio met tonijn crème en Parmezaanse kaas
  • Crissini met parmaham en rucola
  • Bruschette met:
  • Bagnetto& burrata (pesto van peterselie& ansjovis en zachte witte kaas)
  • Tomaten, basilicum en aceto balsamico.

Prijs op aanvraag.

Voor service buiten Maastricht reken ik een km prijs van € 0,25/km.


Interesse? Stuur een mailtje naar info@vinlogiwijnen.nl
Ik reageer zo spoedig mogelijk.