Aandacht voor een bijzonder evenement: Aan de vooravond van de ultra-mega-grote wijnbeurs in Düsseldorf heeft Vinologi de eer enkele van de wijnboeren te kunnen ontvangen in Maastricht!
Plus voor jullie een recept van ‘biscotti di nocciole’. Lekker bij een zoete wijn. Al zijn ‘wij Nederlanders’ zoete wijnen niet zo gewend, het is een heerlijke afsluiter van de maaltijd, zeker met deze koekjes!
16 Maart
Wijnboeren in Maastricht!
Presentatie Piemontese wijnen van Nizza Silvano en Crotin 1897
Op 16 maart van 19.00 tot 22.00 is er een bijzondere presentatie en proeverij van Vinologi i.s.m. WienkontorBK7.
De wijnen van Nizza Silvano, Vinologi-wijnleverancier van het eerste uur en Crotin 1897, mijn laatste ontdekking, zullen hier gepresenteerd worden. Zij behoren beiden tot de zelfde associatie van wijnboeren en daarom een mooie gelegenheid om hun wijnen samen te presenteren.
Er zullen 8 wijnen worden geproefd en Vinologi zorgt zoals altijd voor een lekker hapje erbij. Deze proeverij wordt in het Engels verzorgd (en indien nodig vertaald). Aansluitend is er live muziek, dus bereid je voor op een informatieve, smaakvolle en feestelijke avond!
De wijnen van beide wijnhuizen zijn op deze avond voor alle deelnemers met 10% korting te verkrijgen!
De kosten zijn 28,50 p.p. Van19.00 tot 22.00 uur.
Adres: Bassinkade 7 Maastricht. Reserveren kan via 0622555877, info@
Biscotti di nocciole
Tijdens de (verrukkelijke) Valentijn-proeverij had ik, voor bij de zoete wijnen onder andere deze koekjes gemaakt. Mét de lekkerste hazelnoten ter wereld (wereldwijd vermaard bij patissiers)!
Ingerediënten
100 gr gebrande hazelnoten (niet uit Piemonte afkomstige hazelnoten mogen ook hoor…)
60 gr rietsuiker
85 gr zachte boter in stukjes
45 ml melk
1 tl vanille extract
220 gr bloem
beetje rietsuiker
Doe de hazelnoten en suiker in de keukenmachine en maal fijn. Of stamp de hazelnoten fijn en meng met de suiker. Voeg de boter toe en mix (of kneed) dit erdoor. Dan de melk en het vanille extract erdoor mengen en tenslotte de bloem. Mix (of kneed) tot een stevig deeg. Maak er een bol van en leg afgedekt een half uurtje in de ijskast. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht 1/2 cm dik uit. Steek/snijd er nu vormpjes uit en druk deze even in de rietsuiker. Heb je geen deegroller? Een wijnfles volstaat 😉
Eventueel wat bloem op het deeg strooien om plakken te voorkomen.
Leg de koekjes op een bakplaat en laat ze 20 min. bakken in een voorverwarmde oven van 170°C.
Drink er een Birbet of andere zoete wijn bij!
Buon appetito️!
Ouder nieuws